Palmehjerte

199

Sæson
Importeres hele året.

Smag
Palmehjerte er en sprød grøntsag med en mild, let sødlig smag med noter af nødder, træ og asparges.

Anvendelse
Palmehjerte er den inderste kerne i vilde palmetræers stamme. Selve stammen består af ru fibre, men kernen er spiselig og sprød og betragtes som lidt af en delikatesse – og en ekstravagant en af slagsen, for man er nødt til at fælde hele palmen for at nå ind til den eftertragtede kerne. Palmehjerte benyttes bl.a. i en salat, der kaldes millionærens salat, fordi palmetræet må lade livet, for at delikatessen kan fremskaffes. Til en mere bæredygtig storproduktion af palmehjerter har man dog fremavlet en palmetype, der består af flere stammer. På den måde kan man nøjes med at høste kernen i nogle af stammerne, så palmen derved kan overleve. Palmehjerter produceres i Costa Rica, Hawaii, Brasilien og Florida og kaldes også palmito og distribueres til hele verden på dåse. Palmehjerter kan bruges rå i tynde strimler i salat, de kan dampes, lynsteges eller marineres. De små beige delikatesser indgår i asiatisk samt sydamerikansk mad, og franskmændene er glade for palmehjerter på dåse.

Hvor kan de købes
Palmehjerter forhandles primært på dåse herhjemme. Prøv hos velassorterede supermarkeder og i asiatiske supermarkeder.