Chokoladekage med et forførende lag nøddecreme (fx Nutella) på toppen og et lag små påskeæg, der sagtens kan skiftes ud med fx nødder eller revet chokolade. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Nicolai Mørk / Kam.

Påskekage med chokolade og hasselnødder

4994

En nem og elegant påskekage, der består af en fyldig chokoladekage med knasende stykker af chokolade og nødder. Toppen har fået et generøst lag Nutella og en god bunke påskeæg. Kagen holder sig godt i et par dage, hvis man kan vente.

Opskrift på 1 kage

200 g mørk chokolade, hakket
200 g smør, blødt
2 ½ dl rørsukker
1 vanillestang, kornene af
2 æg
4 ¼ dl mel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 ¾ dl mælk
200 g mørk chokolade, hakket
2 dl hasselnødder, hakkede
2 ½ dl nøddecreme, fx Nutella
2-3 dl påskeæg*
Mørk chokolade, revet

Smelt chokoladen over vandbad. Pisk smør, sukker og vanillekorn sammen til en cremet konsistens. Pisk æggene i et ad gangen, og pisk nu chokoladen i. Bland mel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i dejen skiftevis med mælken. Rør til sidst den hakkede chokolade og nødder i. Hæld dejen i en smurt springform med en diameter på 20 cm, og bag kagen ved 180 grader i ca. 50 min. Lad den køle af. Smør nøddecremen ud over kagen, pynt med påskeæg, og drys med revet mørk chokolade. Server kagen med en god kop kaffe til.

*Alle slags påskeæg kan bruges. Vi brugte chokolademandler med kirsebær og vanille fra A Xoco.