Konstruer dine egne påskeæg ved at dyppe små balloner i chokolade, og fyld dem derefter med let syrlig cheesecake-mousse og en lille smule passionspuré som ”blomme”. Sådan lyder opskriften på denne sjove påskedessert, som helt sikkert vil vække opsigt ved bordet. Du kan også købe færdige chokoladeæg og fylde dem, så du slipper for ballon-bøvlet.

Opskrift på ca. 14 stk.

300 g mørk chokolade*
Ca. 14 balloner

Cheesecake-mousse:
150 g flødeost, blødt
50 g flormelis
½ tsk citronsaft
1 tsk vanillesukker
1 ¼ dl piskefløde

Passionspuré:
1 passionsfrugt, halveret
1 spsk abrikosmarmelade, blendet
1 spsk smør

Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle af til stuetemperatur, men så den stadig er flydende. Pust ballonerne op, til de bliver på størrelse med et æg. Dyp ballonerne halvvejs i chokoladen, og stil dem til på køl på et stykke bagepapir (hold på dem de første par sekunder, til de lige kan stå selv pga. størknet chokolade). Prik forsigtigt hul i ballonerne, når chokoladen har sat sig, så luften langsomt siver ud af dem. Fjern ballonerne.
Cheesecake-mousse: Pisk flødeost, flormelis, citronsaft og vanillesukker sammen i en skål. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Vend flødeskum i flødeostblandingen til en ensartet blanding. Kom blandingen i en sprøjtepose, og fordel den i æggeskallerne. Stil skallerne på køl i 30 min.
Passionspure: Brug en ske til at skrabe kød og saft ud af passionsfrugten ned i en si. Sigt kød og kerner fra. Kom passionssaft i en gryde med abrikosmarmelade og smør. Varm det forsigtigt op, til smørret smelter, og massen bliver helt ensartet. Lad den køle af. Fyld massen på en sprøjtepose, og fordel den i midten af æggene. Stil æggene på køl igen i ca. ½ time, og server. De kan holde sig i 2-3 dage på køl.

*Du kan også vælge at købe færdige påskeæg i supermarkedet og slå hul i dem for at fylde dem i stedet.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *