Skønne østers, der serveres helt enkelt med peberrod og tamari. Opskriften er udviklet af kokken Thomas Hess fra Aarstiderne.

Østers med peberrod

507

Østers er indbegrebet af nytårsmad: mineralske i smagen, elegante i udformningen og fantastiske i sig selv. Her får de et stykke peberrod og måske en lille smule tamari, og så er det ellers bare at huske at tygge dine østers, for så kommer smagen for alvor frem.

24 østers*
1 stykke peberrod, revet i større spåner
Evt. Tamari, fx af mærket Clearsprings**

Prøv også Makiruller med syltede svampe

Åbn østersene umiddelbart, inden de skal spises. Duft til hver enkelt – de skal dufte neutralt eller frisk af hav. Server hver østers med 1 spån af frisk peberrod.

* Brug flade limfjordsøsters eller gode franske belon-østers. Regn med 3 østers pr. person, hvis de som her er en del af en større buffet. Husk, at du skal tygge dine østers for at få smagen frem.
** Hvis du vil give dine østers en spændende asiatisk tone, så frys lidt god tamari, som kan købes i velassorterede supermarkeder, i en skål, og brug en gaffel til at rive lidt frossen tamari over østersene. Disse østers kan kaldes ”østers med tamari granita”.