Opskrift Rune Toft/Runes mad | Foto Line Falck

Nuggets af kyllingelever med yoghurt og løgpuré

Kyllingelever smager fantastisk - og hvis man er nybegynder, hvad angår indmad, så er denne ret et godt sted at begynde, fordi leveren her er paneret og dybstegt.

638

Brug hele kyllingen, lyder budskabet fra kok Rune Toft. Kyllingelever smager fantastisk, mener han, og hvis man er nybegynder udi indmad, så er denne ret et godt sted at begynde, fordi leveren her i paneret og dybstegt.

Servér nuggetsene med to slags dip: en syrlig yoghurtdip og en cremet løgdip med søde noter. Selve nuggetsne må godt få lidt bid med chili, der både er stærk og har smag. Her er der brugt en aleppo-chili, men du kan også bruge fx chipotle eller lave retten med paprika.

Nuggets af kyllingelever med yoghurt og løgpuré (4-6 personer)

½ kg kyllingelever
1 tsk finhakket timian
1 tsk finthakket oregano
Skal af 1 citron
1-2 tsk aleppo-chili (alternativt chipotle eller anden chili, der udover styrke også har noget smag. Eller paprika)
Hvedemel
Salt og peber
2-3 æg
150-200 g pankorasp
Olie til friturestegning

Yoghurt

2 dl fed yoghurt
Salt og peber
1 spsk olivenolie
Lidt citronsaft

Løgpure

2-3 zittauerløg
Olie
Æbleeddike
Salt og peber

Til servering

Citron
Ærteskud eller anden salat
chili til drys

Løgpuré

Løget skæres i tynde ringe, og ristes ved svag varme i olie, til de er gyldne og faldet sammen. Krydr med æbleeddike, salt og peber, og blend til en puré. Tilsæt evt. lidt kogende vand for at få en cremet konsistens. Afkøl.

Yoghurten

Yoghurten røres med salt, peber, olivenolie og citronsaft.

Nuggets

Fjern eventuelle blodårer og sener. Bland timian, oregano, citronskal og chili med melet, og krydr grundigt med salt og lidt peber. Vend leverne i det krydrede mel, herefter i sammenpiskede æg og til sidst i pankorasp. Steges dem i 180 grader varm olie, indtil de er gyldne, ca. 2 min.

Servér nuggets med de to cremer, ærteskud/salat, citronbåde og et ekstra drys chili.