Opskrift af Louisa Lorang og foto af Line Falck.

Muslingeshot

503

Muslinger hører til blandt de mest salte og smagsintense skaldyr, og de smager skønt sammen med andre kraftige smage som hvidløg, persille og peber som i denne lille appetizer. Shottet er en lille suppe smagt til med fløde og serveret med et sprødristet stykke brød. Så er middagen skudt godt i gang!

Opskrift på appetizer til 6 pers.

1 kg muslinger, fx blåmuslinger
1 porre, grofthakket
1 gulerod, grofthakket
2 stilke bladselleri, grofthakkede
1 fed hvidløg
Persillestilke
Olie, til stegning
2 dl god hvidvin
8 dl vand
10 peberkorn
1 ½ dl piskefløde
2 håndfulde bredbladet persille, hakket

Ved servering:
Citronsaft
Salt
Lidt brød, sprødristede skiver

Rens muslingerne, fjern skæg, og kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Sauter muslinger, porre, gulerod, bladselleri, hvidløg og persillestilke i lidt olie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve. Hæld hvidvin ved, og tilsæt vand og peberkorn. Læg et tætsluttende låg på gryden, og lad det hele dampe i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad det trække i yderligere 15 min. Kog det hele op en gang til, denne gang bare i et par minutter. Sigt fonden fra, kasser muslinger og urter, og hæld fonden i en ren gryde. Tilsæt fløde, og kog i ca. 10 min. Blend persille i. Sigt, hvis du foretrækker suppen helt glat (Louisa Lorang lader persillen blive i).
Ved servering: Smag til med citronsaft og salt. Skum suppen op med en stavblender, og server med sprøde stykker ristet brød.