Mungbønner

216
De små, grønne mungbønner smager mildt og let nøddeagtigt, smagen er til den neutrale side, men danner en god baggrund for de smage, som bønnerne serveres sammen med.

Sæson
Fås hele året.

Læs også om Linser

Anvendelse
Her er virkelig tale om en råvare, der er god at have i sit basisforråd. Mungbønnen er fyldt med mættende protein, vitaminer og kostfibre, og så skal den ikke som mange andre bønner ligge i blød natten over. De tørrede bønner koges blot i 40 minutter direkte fra pakken, men er man presset på tid, kan en iblødsætning nedsætte kogetiden. Dertil kommer, at de grønne bønner kan bruges til en masse retter. De kan bruges i sammenkogte retter, som tilbehør à la ris, i salater, som fyld i pita, de kan pureres, bruges i postej og endeligt kan de spires til sprøde bønnespirer. Kineserne bruger også mungbønnen til de særlige vermicelli-nudler, der er nærmest glasagtige og udblødes i vand eller frituresteges. Mungbønnen vokser i store dele af Asien og er en populær afgrøde, da den vokser hurtigt og kan høstes adskillige gange om året.

Opbevaring
Tørt.

Hvor kan de købes
I velassorterede supermarkeder og helsekostforretninger.