Mrs. Cunninghams julefrugtkage

2726
Opskrift af Paul Cunningham, som har fået den af sin mor, og foto af Peter Kam.

Tung, sød og ualmindeligt lækker er denne klassiske frugtkage med tørret frugt og cocktailbær. Der er også masser af citron- og appelsinskal i, og det er vigtigt at lade kagen stå et døgn eller to, når den er bagt, så citrussmagen rigtigt kan trække ud i kagen. Man skal ikke spise for store stykker af denne ”kagebombe”, men en lille skive kage til en kop god earl grey-te er indbegrebet af engelsk velsmag.

Opskrift til 12-15 sultne pers.

Kagedej:
300 g blødt smør
150 g lyst rørsukker
150 muscovadosukker
5 æg
350 g hvedemel
1 spsk bagepulver
2 økologiske citroner, reven skal og saft af
2 økologiske appelsiner, reven skal og saft af

Fyld:
200 g cocktailkirsebær
400 g sultana-rosiner
100 g tørrede figner, groft hakkede
100 g tørrede abrikoser, groft hakkede
2 spsk mel
2 spsk rørsukker

Kagedej: Pisk det bløde smør let og luftigt med sukkeret i en stor skål. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver og sigt det, og vend det i dejen. Rør citronskal og -saft og appelsinskal og -saft i dejen.
Fyld: Bland frugten, og hæld et par skefulde mel over, og vend det rundt. Melet forhindrer frugten i at synke helt til bunds, når den kommer i kagedejen.
For en stor springform med bagepapir, der er smurt med smør. Vend frugten i kagedejen, og hæld den i formen. Sæt kagen i en forvarmet ovn på 170 grader. Bag den i 30 min., og skru så ned for varmen til 150 grader, og bag kagen færdig i yderligere i 90 min. Efter 1 ½ time i ovnen drys da overfladen med 2 spsk lyst rørsukker, så den får den rette sukrede og let karamelliserede overflade. Lad kagen hvile et par timer, inden den spises. Den er bedst efter 2 døgn, når citrussmagen er trukket godt ud i kagen.