Morten Heibergs 3 slags kransekage

211
Hjemme hos dessertkokken Morten Heiberg kan kransekage sagtens spises hele året. I hans vanlige stil må de gerne være festlige og lidt overraskende uden at være alt for avancerede. Og så er han stor fan af kransekage af ordentlig kvalitet, så prøv fx hans versioner med lakrids, appelsin eller matcha-te. Foto Maria P.

Ingredienser

Kransekagemasse:
1 kg marcipan
330 g sukker
100 g æggehvider

Kransekage med rålakrids (ca. 30 stk.):
443 g kransekagemasse
4 tsk rålakrids

Kransekage med macha-te (ca. 30 stk.):
443 g kransekagemasse
2 tsk japansk grøn macha-te

Kransekage med appelsin (ca. 30 stk.):
443 g kransekagemasse
2 usprøjtede appelsiner, reven skal af

Glasur:
170 g flormelis
3 past. æggehvider
Nogle få dråber eddike

Kransekage: Del marcipan i mindre stykker, og kom det i en rørmaskine. Rør sukker og æggehvider sammen i en skål. Sæt den over et varmt vandbad, og rør rundt en gang imellem. Sørg for, at vandbadet ikke er varmere end 40 grader. Det meste af sukkeret skal være opløst. Hæld massen over marcipanen under omrøring. Blandingen er færdig, når den er samlet. Kom kransekagemassen i en beholder, og stil den i køleskabet i nogle timer eller natten over, så den kan køle af og sætte sig.
3 forskellige slags: Bland den nævnte mængde kransekagemasse med de forskellige smagstilsætninger, og form massen til små stykker a ca. 14 gram. Bag stykkerne gyldenbrune i en forvarmet ovn ved 190 grader. Vær opmærksom på den enkelte ovn og dens undervarme. Bag evt. på to bageplader på samme tid.
Glasur: Sigt flormelis, og pisk æggehviderne i lidt ad gangen, indtil konsistensen er sprøjtbar – ikke for fast og heller ikke for flydende. Tilsæt eddike. Fordel glasuren i en lille papirkorne, klip hul, og lav mønster på de kølede stykker.