Den krydrede mørke ølsmag passer smukt sammen med den syrlige creme. En super nem og lækker skærekage, som ikke smager helt ligesom alle de andre.

Opskrift på 1 krydderkage/ca. 10-12 stykker

Krydderkage:
100 g blå birkes
225 g hvedemel
150 g mørkt muscovadosukker
1 tsk natron
½ tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
1 tsk kanel
½ tsk tørret ingefær
½ tsk kardemomme
150 g smeltet smør
1 ½ dl porter
2 æg

Flødeostcreme:
250 g flødeost
1 ½ dl cremefraiche, 38 %
Ca 4-5 spsk flormelis
1 vanillestang, kornene fra
1 økocitron, skallen fra, fintrevet

Krydderkage: Bland birkes, mel, sukker, natron, bagepulver, salt og krydderier grundigt i en skål. Bland smør, porter og æg i en anden skål, og pisk blandingen ensartet. Lav en fordybning i melblandingen, tilsæt væden, og rør kort, indtil dejen akkurat er blandet. Rører du for meget, bliver kagen kompakt. Hæld dejen i en smurt bageform, og bag den ved 180 grader i 30-35 min., til den er hævet og gennembagt. Tjek med en kødnål.
Flødeostcreme: Rør alle ingredienserne til flødeostcremen sammen til en luftig creme, og fordel den over kagen, når den er helt afkølet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *