Mørbrad i filodej med saltbagte kartofler og mynte-æblesalat

3412

Lammemørbrad er en fantastisk udskæring med en mild smag og en herlig mørhed. Her bliver kødet pakket ind i parmaskinke og en sprød filodejspakke til at give salt og knas, og de serveres med bløde kartofler (som ikke smager voldsomt af salt, bare fordi de er bagt i salt – saltet trækker blot væsken ud af kartoflerne og intensiverer smagen) samt en frisk, syrlig og intens salat til.

Opskrift til 4 pers.

Saltbagte kartofler:
6 æggehvider
500 g groft salt
1 ¼ kg babykartofler
2 spsk olivenolie
6 fed hvidløg
1 spsk rosmarin

Lammemørbrad:
400 g lammemørbrad, skåret i 4 stykker a 100 g
Salt og peber
12 skiver parmaskinke, med fedtet fjernet
1 spsk olivenolie
1 spsk soltørrede tomater, i olie
1 ¼ dl rødvin
2 ½ dl lamme- eller oksefond
Salt og peber
4 plader filodej
50 g smør, smeltet
2 tsk parmesan, revet

Mynte-æblesalat:
2 æbler, hakket
1 bk sukkerærter, skåret i tynde strimler
2 stængler selleri
1 bdt radiser
½ bdt mynte
Citronsaft
Salt og peber

Saltbagte kartofler: Pisk æggehviderne til skum, og tilsæt salt. Fordel de rengjorte kartofler i et ildfast fad, dryp dem med olie, fordel hvidløg og rosmarin, og fordel æggehvide- og saltblandingen over. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min. Knæk saltskorpen af, og frigør kartoflerne.
Lammemørbrad: Drys lammemørbraden med salt og peber, og pak hvert stykke ind i 3 skiver parmaskinke. Varm olivenolien op på en pande, og steg mørbraden ved høj varme i 1 min. på hver side. Læg kødet på en tallerken for at køle af.
Blend de soltørrede tomater til en ensartet pasta, og kom den i en gryde med rødvin og lammefond, og kog det ind til det halve. Smag til med salt og peber, og stil det til side.
Smør hvert stykke filodej med smeltet smør, læg 1 stykke lammemørbrad oven på, og rul filodejen rundt om til en lille pakke. Gentag processen, så du i alt har 4 pakker af filodej med mørbrad i. Læg stykkerne i et smurt ildfast fad, smør hver rulle med smeltet smør, og drys dem med parmesan. Bag pakkerne i ovnen i 15 min. ved 190 grader, til filodejen er gylden.
Mynte-æblesalat: Vend alle ingredienser sammen i en skål, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Ved servering: Varm saucen op, og server lammemørbraden med de saltbagte kartofler og mynte-æblesalaten.