Disse pandekager med hyldeblomster i smager fantastisk og er super-dekorative. Undgå at spise de grønne stængler, der er let giftige. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Kam.

Mini-pandekager med kardemomme, citron og hele hyldeblomster

91

Er du så heldig at eje en pandekage-pande, som tåler en tur over bål, er det oplagt at flytte bagningen af disse pandekager udenfor og bare plukke hyldeblomsterne direkte fra træet og stikke dem i dejen. De kan nu også sagtens laves inden døre, og ligegyldig hvad sidder smagen af varm kardemomme, syrlig citron og parfumeret hyldeblomst lige i skabet.

Prøv også Hyldeblomst i tempura med softice og hyldeblomstsukker

Ca. 12-16 hyldeblomstskærme, rystet fri for insekter

Smør, til stegning
Evt. flormelis, til drys

Pisk mel og mælk sammen med en elpisker. Pisk æg og resten af ingredienserne – undtaget hyldeblomsterne – i. Bag en pandekage ad gangen i lidt smør på en lille pande. Pres en klase hyldeblomster ned i hver pandekage, mens dejen stadig er lind, og bag dem forsigtigt. Pandekagerne skal ikke vendes, men bages færdig på den ene side. Drys dem evt. med flormelis lige inden servering, og server dem med citronsaft, der kan dryppes over.

Prøv også Kokospandekager med vanilje-yoghurt og bær