Opskrift af Nikolaos Strangas og foto af Line Falck.

Mini-mazariner med Alpaco-chokoladecreme

64

Disse mini-mazariner med et lifligt fyld af chokoladecreme er kreeret af dessertkunstneren Nikolaos Strangas, og de er relativt simple at lave selv.

Opskrift til ca. 30 stk.

Mazariner:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør, skåret i små tern
100 g æg
35 g mel

Alpaco chokoladecreme:
250 g fløde
250 g mælk
100 g æggeblommer
50 g rørsukker
220 g Valrhona Alpaco-chokolade, smeltet

Mazariner: Rør sukker og marcipan sammen, tilsæt smørret, og rør blandingen til en ensartet masse. Rør æg i dejen og derefter mel. Fordel dejen i små silikoneforme, og bag mazarinerne ved 160 grader i ca. 15 min.
Alpaco chokolade-creme: Pisk fløde, mælk, æggeblommer og sukker sammen i en tykbundet gryde, og varm cremen op under piskning til 83 grader. Vej 500 g creme af, og hæld den varme creme i den smeltede chokolade lidt efter lidt, mens du rører med en gummi-spatel for at lave en emulsion a la mayonnaise. Bliv ikke slået ud, hvis massen skiller i begyndelsen, men fortsæt med at hælde og røre, til du har en skinnende og elastisk creme. Giv cremen en tur med stavblenderen for at gøre konsistensen perfekt. Afkøl cremen, og fyld den i mazarinerne med en sprøjtepose. Pynt mini-mazarinerne efter ønske.