Opskrift af Maria Faarvang og foto af Kam.

Mini-madeleines med kirsebær og blåbær

488

Den franske forfatter Proust udødeliggjorde den lille sandkage med den karakteristiske strandskals-form under en sensuel beskrivelse i romanen ”På sporet af den tabte tid” fra begyndelsen af 1900-tallet, og siden har de små madeleines været kendt over det meste af verden. Her i en version med friske kirsebær og blåbær – versioner, som Proust sandsynligvis ville have fundet ganske inspirerende, om ikke andet så pga. smagen og de runde, saftige bær!

Opskrift til ca. 50 stk.

170 g smør
2 ½ dl sukker
4 æg
1 vanillestang, kornene af
1 citron, økologisk, revet skal af
3 ¾ dl mel
1 knsp salt
Smør, til formene
50 blandede kirsebær og blåbær

Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Pisk sukker og æg sammen i en skål til en luftig masse, og pisk vanillekorn og citronskal i. Vend mel og salt i til ensartet masse, men undgå at røre for meget. Rør smørret i til en tyk dej, og lad den stå på køl i et par timer eller gerne natten over. Smør mini-madeleineformene, og fyld dem ca. 2/3 op. Læg et kirsebær i hver form, og sæt dem i ovnen ved 220 grader i 10-12 min., til de er gyldne.