Meyers forårsfriske ruller med krabbe og rejer

434
Hurtige friske ruller, der er dejligt spicy. Foto Stine Christiansen / Skovdal Nordic.

Claus Meyer er om nogen manden, der har stået i frontrækken i kampen for det nordiske køkken og lokale råvarer. Men han er en alsidig mand, og i et par år drev han fx NamNam, der lavede malaysisk gadekøkken på Vesterbro. Her får du opskriften på friske forårsruller fra det hedengangne NamNam-køkken. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan kommes i rullerne, men her er det bl.a. krabbe, rejer, koriander og bønnespirer, der bidrager med et sprødt bid.

Prøv også Friske ruller med melon, tigerrejer, chili og thaibasilikum

Lille forret til 4 pers.

Tyk sød sojasauce:
1 dl sojasauce
1 lille tomat
2 fed hvidløg
1 rød frisk chili

Omelet:
2 æg
1 spsk olie
Salt og peber

Ruller:
2 stk. rispapir
4 blade romainesalat
1 lille håndfuld bønnespirer
¼ agurk, tynde stave
¼ bdt frisk koriander, grofthakket
2-4 tigerrejer, kogt og pillede
2 spsk kogt krabbe, brug evt. crabstick fra supermarkedet
1 dl peanuts, hakkede

Tyk sød sojasauce: Blend alle ingredienserne godt sammen, og opbevar saucen på køl.
Omelet: Pisk æggene luftige, og steg dem som en omelet i olie. Smag til med salt og peber.
Ruller: Fugt rispapirerne med varmt vand, og læg dem på et skærebræt. Læg to romaineblade i hver rulle som en bund, og saml så forsigtigt de andre ingredienser ovenpå. Skær omeletten i skiver, og top rullen af med den. Rul forsigtigt rispapirerne til ruller, og skær dem i mundrette størrelser. Drys med peanuts, og dyp de færdige ruller i den tykke sojasauce ved servering.

Prøv også Tortillas med sprød chili-lime-fisk, mango og coleslaw