Melonis

741
Opskriften er udviklet af kok og madstylist Gitte Heidi Rasmussen. Foto Line Falck.

Denne is er supernem at lave, virkelig forfriskende og flot at se på. Den består ganske enkelt af vandmelon, limesaft, sukker og vand, som er kogt sammen og derefter fyldt i melonskallen igen og frosset.

Opskrift til 4 pers.

½ vandmelon*
1 ½ dl sukker
1 lime, saften fra
¼ dl vand

Skær et hul i toppen af melonen. Skrab melonkødet ud af melonskallen, fx med en iskugler, og mos kødet gennem en grovmasket sigte, så kernerne sies fra. Bring sukker, limesaft og vand langsomt i kog, og kog, til sukkeret er opløst. Afkøl sukkerlagen, og bland med melonkødet. Kom blandingen tilbage i melonskallen, og sæt den i fryseren, til den er helt fast. Skær melonen i skiver, og server. Den er lige til at bide af.

*Isen kan også laves med alle de andre typer melon.