Opskrift af Sarah Bregendahl Støvring og foto af Kam.

Marengsroser dyppet i chokolade

1762

Disse marengsroser er lavet med en bestemt ”rosen”-tylle, men hvis du ikke lige har sådan en i køkkenskuffen, kan du fint lave dem med en anden tylle. De marmorerede farver opstår ved at pensle indersiden af en sprøjtepose med lidt farve, og roserne kan være alle farver. Ud over deres dekorative egenskaber er de en fin lille sød sag til en kop kaffe efter maden eller som del af et kagebord.

120 g sukker
Lyserød pastafarve*
100 g chokolade, smeltet

Endvidere:
1 Wilton tyl str. 2D**
1 sprøjtepose
1 pensel

Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk æggehviderne meget stive i en helt ren skål. Pisk sukkeret i marengsmassen én skefuld ad gangen, til den bliver skinnede og tyk. Sæt tyllen i sprøjteposen, og mal striber på indersiden af sprøjteposen med lyserød pastafarve med en pensel. Fyld marengsmassen i sprøjteposen, og lav roser på en bageplade beklædt med bagepapir. Når ovnen er 200 grader, skrues den ned til 100 grader. Sæt pladen sættes i ovnen, og bag marengsene i ca. 30 min. Når roserne let kan løftes fra bagepapiret, er de færdige. Roserne køles fuldstændigt, inden de dyppes i smeltet mørk chokolade.

*Kan fx købes i Kop & Kande, specialbutikker eller http://bagetid.dk
**Hvis du ikke lige har denne særlige rosen-tyl, kan andre slags også bruges, og så vil roserne få en lidt anden form, hvilket kan være lige så flot.