Marcipankage med masser af citron

1094
Opskrift af Vibeke Lehn og foto af Maria Warnke Nørregaard / Kam.

Denne kage henter inspiration i det spanske køkken, hvor mandler eller marcipan ofte er den vigtigste ingrediens i desserter og finere bagværk. Det er en lækker kage med en frisk smag af citroner.

Opskrift til ca. 10 pers.

¾ dl olivenolie, let og frugtagtig
75 g smør, blødt
100 g rørsukker
3 citroner, økologiske, reven skal af
375 g rå marcipan, revet
5 store æg
75 g mel
1 tsk bagepulver

Pensling:
4-5 spsk Cointreau eller Grand Marnier

Pynt:
Flormelis, sigtet
Tørrede blomster, evt. tørrede rosenblade

Tilbehør:
Græsk yoghurt
Appelsinblomst-honning

Pisk olivenolie, smør og sukker tykt. Tilsæt citronskal samt marcipan, og pisk æggene i et ad gangen. Sigt, og vend mel og bagepulver i dejen, der fyldes i en smurt og let raspet springform på 22 cm i diameter. Bag kagen gylden ved 185 grader i 35-40 min. Når kagen har bagt og kølet let af, pensles den med Cointreau eller Grand Marnier. Kom flormelis i en si, og drys forsigtigt over kagen.

Pynt med rosenblade, og server evt. med tyk græsk yoghurt smagt til med appelsinblomst-honning.