Mango

113

Sæson
Importeres hele året.

Smag
Mango smager cremet og sødt. Det gulorange frugtkød er saftigt og fyldigt med noter af harpiks.

Prøv også Tortilla med sprød chili-lime-fisk, mango og coleslaw

Anvendelse
Mangoen er en velsignelse hen på vinteren, når de hjemlige frugter er ude af sæson. Det gule frugtkød og den eksotiske duft bringer troperne lidt tættere på i de mørke måneder. Mango dyrkes i tropiske egne som Mellem- og Sydamerika samt i Sydøstasien. Frugten plukkes grøn og umoden og modner langsomt undervejs eller på butikkernes hylde. Frugten er moden, når den har fået rødligt skind og giver let efter for et klem. Mangofrugten har en stor, flad og aflang sten, der lettest fjernes ved at skære ned ca. en cm. fra midten af frugten på hver side. Derefter kan de to sider skæres i både og befris for skind. Er mangoen ikke helt moden, kan man speede modningsprocessen op ved at skære den i små tern og drysse frugten med et par spiseskefulde sukker og lade blandingen stå ved stuetemperatur i nogle timer. I Mexico serveres friske, rå mangostykker med friskpresset limejuice og chili i små plastikposer som streetfood. I Indien bruges mango i krydret mangochutney og i den svalende yoghurtdrik mangolassi. Mango kan således både spises rå, tilberedt og i blendede drikke. Mango kan også pureres, koges eller bages og indgå i sorbeter, chutneys, kompot, marmelade, kager, desserter, søde saucer og smoothies. Limejuice klæder i høj grad mango, da den kan tæmme frugtens sødme, så den ikke bliver kvalm. Derudover trives mango godt i selskab med andre tropiske ingredienser som passionsfrugt, kokos, ananas, chili, koriander og ingefær. En salat af mango i tern, finthakket rød chili, friske kokosflager, friskhakket koriander, friskrevet ingefær og masser af lime er dejligt tilbehør til fisk og skaldyr.

Prøv også Trøfler med mørk chokolade og chili

Opbevaring
Køligt. Smagen er bedst ved stuetemperatur.