Nemme vafler, som bare bliver bedste på et vaffeljern. Opskrift af Anne Au Chocolat og foto af Stine Christiansen / Skovdal Nordic.

Mandelvafler med birkes og citron

2922

Disse vanedannende mandelvafler er sukkerfri og glutenfri og får deres sødme både fra bananerne og mandelmelet. Sidstnævnte kan sagtens erstattes af boghvedemel, rismel eller almindeligt hvedemel. Her serveret med vaniljeskyr og friske sødmefulde jordbær.

Opskrift på vafler til 4 pers.

4 modne bananer
4 æg
80 g mandelmel
3 spsk blå birkes
1 økocitron, revet skal af

Ved servering:
150 g skyr
½ vanillestang, kornene af
1 bk jordbær, delt i kvarte

Mos bananerne i en skål, og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør godt rundt, og bag vaflerne i vaffeljernet, til de er fint gyldne. Ved servering: Rør skyr sammen med vanillekorn, og server til de friskebagte vafler sammen med jordbær.