Skønne østers, der serveres helt enkelt med peberrod og tamari. Opskriften er udviklet af kokken Thomas Hess fra Aarstiderne.

Makiruller med syltede svampe og sesam

904

Sushi er efterhånden blevet allemandsspise, og de populære makiruller er ganske enkle at lave derhjemme, og de kan varieres i det uendelige. Her bliver de fyldt med avocado, syltede svampe og sesam, så der både er noget cremet, syrligt, salt og masser af umami, som giver en dyb smag. Opskriften er lavet af kokken Thomas Hess fra Aarstiderne.

Syltede svampe:
500 g blandede svampe, fx østershatte, markchampignon og enokisvampe
Olivenolie, til stegning
2 rødløg, skåret i ringe
1 citron, saft og revet skal af
1 lille stykke peberrod, skåret i skiver
Havsalt og sort peber

Makiruller:
200 g brune sushiris
1 dl riseddike
Rørsukker
Havsalt
5 plader tang
3 dl syltede svampe
1 avocado, skåret i skiver
Gomashio*

Prøv også Japansk laksebaguette med wasabiradisesalat

Syltede svampe: Rengør svampene, og steg dem møre i olivenolie. Vend de varme svampe med rødløg, citronskal, skiver af peberrod, havsalt og sort peber, og kom dem i et sylteglas. Fyld glasset op med citronsaft og olivenolie.
Makiruller: Kog risene i 4 dl vand efter anvisning på pakken – de skal koge lidt længere end de hvide. Lad risene trække i 20 min., inden de blandes med riseddike, rørsukker og en anelse havsalt. Smag risene til, de skal være let sødlige og lidt klistrede. Fordel de lune ris på ¾ af hver af tangpladerne. Kom syltede svampe, avocado og lidt gomashio indeni, og rul dem stramt i en bambusmåtte. Fugt enden af tangen, så rullerne kan lukkes. Skær makirullerne i mundrette skiver. Makiruller er bedst, lige når de er lavet, men de kan også laves i god tid, og så skæres i skiver ved serveringen.

*Gomashio er ganske enkelt havsalt, der er blandet med ristede sesamfrø. Det er nemt at lave selv, og ellers forhandles det i velassorterede supermarkeder eller fx på shop.duft-natur.dk.