Opskrift af Nikolaos Strangas og foto af Line Falck.

Macarons med kaffeganache

245

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke opskriften på macarons med kaffeganache ud af.

Opskrift på ca. 15 stk.

125 g mandelmel* eller fintmalede mandler
225 g flormelis
20 g kakao
120 g æggehvider
60 g sukker

Kaffeganache:
125 g piskefløde
115 g chokolade, gerne med et kakaoindhold på ca. 65 %
30 g smør
2 g pulverkaffe

Prøv også Strangas’ signatur-macarons med hindbær

Sigt mandelmel og flormelis i en skål, og tilsæt kakao.
Pisk æggehviderne i en anden skål, og tilsæt langsomt sukkeret under piskningen. Pisk, til massen bliver fast og skinnende. Vend derefter marengsen i mandel-, flormelis- og kakao-blandingen.  Massen skal være skinnende, men ikke flydende. Fyld macaron-massen i en sprøjtepose med en åbning på ca. 1 cm, eller brug en stor kraftig frysepose, og klip et tilsvarende stort hul i posens ene hjørne. Sprøjt ca. 30 runde macarons ud på bagepapir; de skal være på ca. 6 cm i diameter og knap 1 cm høje. Lad dem stå ca. ½ time, så de kan tørre lidt i kanterne. Bag macarons’ne i ovnen ved 140 grader i ca. 20 min., og lad dem køle af på en rist.
Kaffeganache: Kog fløden op i en gryde, og rør pulverkaffen ud i den. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i, og lad den smelte sammen med fløden til en ensartet masse. Blend chokoladecremen med en blender for at gøre den luftig, og tilsæt smørret. Sæt ganachen i køleskab i et par timer for at køle af.
Læg macarons’ne sammen med en skefuld kaffeganache, og server med en god kop kaffe.

*Købes i helsekostbutikker, på fx www.mandlen.dk eller på www.specialkoebmanden.dk.