Lotusrod har en mild, nøddesmag med let sødme, der kan minde lidt om rå kartoffel eller jordskok.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Lotusblomsten har stor spirituel betydning i Asien og især i buddhistiske lande, hvor den smukke åkandelignende blomst kan trives på selv meget plumrede vande og ses som et symbol på spiritualitet. Både blomst, rod og frø kan spises, men herhjemme er det lettest at få fat på selve roden. Den findes både frisk og frossen. Får du fingrene i en frisk lotusrod, skal den blot skrælles og skæres i skiver. Der er dybe rørlignende gange i roden, som former et smukt hulmønster, når den skæres i skiver. Smid skiverne i vand med citronsaft, når de er skåret, ellers bliver de misfarvede og grimme. Lotusrod kan blancheres let og spises i salater, den kan også bruges i wokretter, dampes, friteres, steges eller koges med i gryderetter. Faktisk kan den bruges på stort set samme måde som en kartoffel. De frosne lotusrødder er typisk klar til at komme direkte i gryden eller wokken. De blondelignende skiver beholder deres saftige sprødhed ved tilberedning. Prøv også at dyppe blancheret lotusrod skåret i skiver i tempuradej lavet af en æggeblomme rørt med 1 dl isvand og 100 g hvedemel. Frituresteg derefter rødderne, til de er gyldne og sprøde og drys med rigelige mængder salt. Server med en god dip fx sursød chilisauce med ingefær.

Opbevaring
Frisk lotusrod opbevares på køl. Den kan også fryses.

Hvor kan den købes
Frisk lotusrod kan være svær at opdrive, men prøv i asiatiske supermarkeder, der ofte også forhandler frosne lotusrødder, skrællet og skåret i skiver lige til at putte i wokretter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *