Libanesiske lammedeller med mynte og krydret yoghurt

106
Velkrydrede frikadeller på lam og oksekød. Kan du ikke skaffe lammekød, kan du fint nøjes med okse. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Kam.

Hakket lammekød er udbredt i det tyrkiske køkken og i de fleste dele af Mellemøsten, og det er fremragende til frikadeller pga. kødets store aroma og modtagelighed over for masser af krydderier. Her bliver farsen smagt til med et godt drys feta, persille, mynte og spidskommen og serveret med krydret yoghurt og lunt brød.

Opskrift til 4 pers.

Lammedeller: 
500 g hakket oksekød
500 g hakket lammekød
1 æg, sammenpisket
1 ½ dl friske brødkrummer eller rasp
1 ½ dl feta, hakket
3 skalotteløg, finthakkede
3 fed hvidløg, finthakkede
½ bdt bredbladet persille, finthakket
½ bdt mynte, finthakket
1 tsk spidskommen, stødt
1 tsk kanel, stødt
Salt og peber
Smagsneutral olie, til stegning

Krydret yoghurt:
4 dl yoghurt, naturel
1 dl tahin, kan udelades
Blandede krydderurter, gerne koriander, persille og mynte, finthakket
1 citron, saften af
1 fed hvidløg, presset
Salt og peber

Ved servering:
1 ½ dl pinjekerner, ristede
Frisk mynte
Naanbrød eller pitabrød

Lammedeller: Kom alle ingredienser undtagen olien i en stor skål. Ælt forsigtigt det hele sammen til en ensartet fars; jo mindre du ælter, des mere luftig vil farsen blive. Form farsen til frikadeller eller små bolde. Varm et par skefulde olie i en pande, og brun dellerne på alle sider. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem færdige i ovnen ved 180 grader i ca. 12 min, eller til de er gennembagte.
Krydret yoghurt: Bland alle ingredienser, og smag til med salt og peber.
Ved servering: Server lammedellerne med krydret yoghurt, et godt drys pinjekerner, masser af frisk mynte og pitabrød.