Langtidsbraiseret steak carnitas med tortillas og koriandercreme

2130
I Mexico bliver tacos ofte serveret med langtidsbraiseret okse, svin, kylling eller bønner. Tacoerne er små og toppet med en simpel salsa, et drys frisk koriander og måske lidt løg eller avocado. I denne opskrift kommer der lidt ekstra smag fra koriandercremen. Bløde majstortillas er de bedste og mest autentiske, men de kan være svære at finde i Danmark, så brug tynde hvedetortillas i stedet. Opskrift af Erin Chapman og Grace Løvig og foto af Kam

Carnitas betyder ”småt kød” og dækker over, at dette kød bliver så mørt under langtidsbraiseringen, at kødet kan rives fra hinanden til små ultramøre stykker. Det er en yderst nem ret, som bare kræver lang tid.

Opskrift til 8 pers.

Rub:
2 tsk chilipulver
1 tsk spidskommen
1 tsk løgpulver
½ tsk hvidløgspulver
½ tsk cayennepeber
1 tsk salt
½ tsk sort peber 

1 kg flanksteak
1-2 løg, hakkede
1 ½ grøn peberfrugt, hakket
1 ½ rød peberfrugt, hakket
2 jalapenos eller en anden god chili, udkernede og hakkede

Koriandercreme:
1 ¾ dl cremefraiche
1 ¼ dl korianderblade
2 spsk olivenolie
2 spsk limesaft
Salt og peber

Ved servering:
Majs- eller hvedetortillas
Avocado, skåret i skiver
Koriander
Salsa*
Lime

Rub: Bland alle ingredienser sammen i en skål.
Fordel rubben på flanksteaken, så den er helt dækket. Læg flanksteaken i bunden af en gryde, og dæk med alle grøntsagerne. Stil gryden på blusset, læg låg på, og sæt det på helt lav varme, 1 eller 2, og lad det stå i 7-8 timer, til det er fuldstændig mørt.
Koriandercreme: Kom alle ingredienser i en blender, og blend til en creme. Smag til med salt og peber. Stil cremen på køl.
Ved servering: Varm tortillaerne på en pande over medium varme i ca. 30 sekunder på hver side. Brug en gaffel til at trække kødet fra hinanden, og fyld kødet på tortillaerne sammen med avocado, koriander, salsa, lidt limesaft og koriandercreme.

*Salsa kan købes i alle supermarkeder, men du kan med fordel bruge en god gang hjemmelavet salsa roja (find opskriften her på sitet).