Lammekrone stegt til det er rosa i midten er skønt og passer rigtig godt til påskemiddagen (eller til resten af året såmænd også). Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen og foto af Line Falck.

Lammekrone med grillede grøntsager og gedefriskost

2012

Rosastegt lam med grillede peberfrugter og squash serveret med friskost lavet på gedemælk, der har en herlig cremet konsistens, der går godt til det varme kød. Retten er ganske hurtig at tilberede, men med masser af smag. Husk lidt rødvin til.

Opskrift til 6 pers.

600-800 g lammekrone
2 rosmarinkviste
2 fed hvidløg, knuste
2 timiankviste
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Olivenolie
3 peberfrugter, gerne forskellige
2 squash
Olivenolie
Salt og peber
250 g friskost af ged, gerne med hvidløg
2 mozzarella, skåret i skiver
Evt. frisk oregano, til pynt

Gnid lammekødet med en blanding af rosmarin, knust hvidløg, timian, salt og peber, og dryp med olivenolie. Lad det trække 30 min.
Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill dem med skindsiden opad i ovnen under grillen, til skindet bobler op. Afkøl, og pil skindet af.
Brun lammekronen på en pande ved god varme, og steg den færdig i ovnen ved 200 grader i 15-20 min., så kødet stadig er rosa. Placer evt. et stegetermometer i centrum af kødet, og tag det ud, når kernetemperaturen er 60 grader.
Skær squash i tynde skiver på langs, og grill dem på begge sider, til de er møre på en grillpande. Grill evt. peberfrugten et kort øjeblik, så den er varm.
Skær kødet i skiver imellem benene, og server med grillede grøntsager, mozzarella i skiver samt cremet gedeost og evt. lidt frisk oregano til pynt.