Opskrift af Maria Faarvang og foto af Peter Kam.

Lam i ingefær med kikærter og græskar

916

Ingefær er rigtig gode venner med hvidløg og lammekød, og de mødes i denne ret, hvor lammets fyldige og kraftige smag får fantastisk modspil af det friske i ingefæren. Kikærterne og græskarret gør retten fyldig og cremet, og begge dele suger masser af smag fra de øvrige elementer.

Opskrift til 4 pers.

150 g kikærter, udblødte eller fra dåse
600 g lammekød, gerne skåret af køllen, skåret i tern
Smør og olie, til stegning
4 skalotteløg, grofthakkede
6 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
½ butternut-græskar, skrællet, udkernet og skåret i tern
5 cm ingefær, hakket
1 rød chili, udkernet og hakket
5 kardemommekapsler
1 spsk spidskommen
1 tsk kanel
1 spsk allehånde
2 ds hakkede tomater
Ca. 3-4 dl vand
Salt

Ved servering:
Frisk ingefær, skåret julienne
Mynte eller bredbladet persille
Cashewnødder
Naanbrød, lune

Prøv også Lammefrikadeller med mynte

Skyl kikærterne grundigt. Kog dem i ca. 35 min., hvis de er udblødte, men undlad at koge, hvis de er fra dåse. Sauter lammet i en tykbundet, stor gryde i smør og olie, og kom løg, hvidløg og græskar ved, når kødet har taget farve. Tilsæt ingefær, chili, kardemommekapsler, spidskommen, kanel, allehånde, hakkede tomater og vand, og lad det hele simre under låg i ca. 1 ½-2 timer, til græskarret er helt mørt. Tag evt. låget af den sidste ½ time af kogningen for at reducere væsken. Smag til med salt.
Ved servering: Server lammegryden med frisk ingefær, mynte, cashewnødder og lune naanbrød til.