Banh mi med vietnamesisk slaw

972
Kylling og vietnamesisk slaw. Kyllingen er marineret i bl.a. citrongræs, koriander, ingefær og sesamolie, der giver en smag af Vietnam. Hertil serveres en krydret slaw med chili, lime og peanuts. Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen og foto af Line Falck.

Vietnameserne har en svaghed for sandwich i lange baguettes, banh mi, som kom til landet under den franske kolonitid. Men tag ikke fejl, for smagen er stadig autentisk vietnamesisk med de friske og stærke aromaer.

Opskrift til 4 sandwich

4 kyllingefileter
1 stilk citrongræs
2 fed hvidløg
1 tsk knust ingefær
½ tsk stødt koriander
½ tsk sambal oelek
1 spsk sesamolie
75 g mayonnaise
1 spsk sød chilisauce
Evt. lidt limesaft
1-2 gulerødder
1/3 kinaradise
1-2 røde chilier uden kerner
2 forårsløg
½ dl risvinseddike
2 spsk sukker
½ dl grofthakkede peanuts
Frisk koriander
1-2 baguetter, ca. 500 g i alt

Læg kyllingefileterne i en marinade af finthakket citrongræs, knust hvidløg, ingefær, koriander, sambal oelek og sesamolie. Lad dem trække i køleskabet gerne til næste dag.
Rør mayonnaise, sambal oelek og chilisauce sammen, og smag til med en anelse limesaft.  Skræl og riv gulerod og kinaradise i strimler.
Skær chilierne i tynde strimler og snit forårsløgene. Rør risvinseddike og sukker sammen, og hæld det over grøntsagerne.
Lad dem trække lidt, og drys med peanuts samt koriander.
Steg kyllingefileterne 5-6 min. på hver side.
Flæk brødene, og smør dem med chilimayonnaise.
Fyld dem med kylling og vietnamesisk slaw.