Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen og foto af Line Falck.

Kyllingebryst med sursød chilisauce og ris

2671

Det lækre brystkød er forsigtigt pillet af den kogte kylling og har fået et skud ingefær. Tilbehøret er sprøde minimajs, løg og en god gang sød chilisauce og dampende bjerge af nykogte ris.

Opskrift til 2 pers.

Asiatisk basis-suppe:
1 hel kylling, ca. 1,5 kg
3 l vand
3 forårsløg, toppen af
1 skalotteløg, pillet og skåret i både
1 chili
1 tyk skive ingefær, skrællet
2 limeblade
1 stilk citrongræs
2 tsk salt

Kyllingebryst med sursød chilisauce og ris:
1 bananskalotteløg
1 spsk smør
1 tyk skive frisk ingefær, fintrevet
2 dl jasminris
3 dl asiatisk basissuppe
2 kogte kyllingebryster, fra asiatisk basissuppe
2 dl asiatisk basissuppe
4-6 minimajs
2-4 bananskalotteløg
1 dl sød chilisauce
2 spsk limesaft
Fiskesauce
Sukker
1 bdt frisk koriander, plukket

Asiatisk basis-suppe: Rens og skyl kyllingen, og kom den i en stor gryde sammen med vandet. Bring det langsomt i kog, og skum grundigt af undervejs. Tilsæt forårsløg, skalotteløg i både, hel chili, ingefær, limeblade, citrongræs og salt. Lad det hele simre i ca. 1 time, til kyllingen er mør. Tag kyllingen op af gryden, og lad den køle lidt af. Pil skindet af kyllingen, pil kødet af benene, og pil forsigtigt de to bryststykker af, så de bevares hele. Resten af kødet plukkes i mindre stykker og kan bruges til andre supper eller fx tarteletfyld. Kasser ben og skind. Si suppen, skum fedtet af, og smag til med salt.
Kyllingebryst med sursød chilisauce og ingefærris: Hak bananskalotteløget fint, og sauter det i smør, uden at det tager farve. Tilsæt revet ingefær samt ris, og varm det godt igennem. Hæld suppen over, og kog under låg ved svag varme i 14 min. Lad det herefter trække mindst 5 min. Læg bryststykkerne i en sauterpande, og hæld 2 dl suppe over. Læg halverede minimajs samt halve skalotteløg ved, og lad det simre ca. 5 min., til grøntsagerne er møre og kyllingen gennemvarm. Fisk kød og grøntsager op med en hulske, og hold det varmt. Kog suppen ind til det halve, tilsæt chilisauce og limesaft, kog op, og smag til med fiskesauce samt sukker. Anret kyllingebryster og grøntsager på dybe tallerkener, hæld saucen over, og server med ris, der har fået et rundhåndet drys koriander.