Kylling med cashewnødder og fladbrød

229
Foto kam.

Dejlig krydret kyllingeret med fylde og bid fra cashewnødder og hjemmebagte fladbrød til. Server gerne med et godt glas øl og en grøn salat.

Opskrift til 4 pers.

4-5 spsk smagsneutral olie til stegning
2 tsk hvidløg, finthakkede
1 tsk ingefær, finthakket
1-2 spsk sort chilipasta*
400 g kyllingefilet i strimler
½-1 dl tomatketchup
6-7 forårsløg skåret i skrå skiver – gem et par til pynt
2 tørrede chilier udblødt i vand og skåret i strimler og renset for kerner
3 spsk fiskesovs
1 spsk sukker
100 g cashewnødder, usaltede, ristede

Fladbrød:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie
500 g mel
1 æg, sammenpisket
Sesamfrø

Tilbehør:
Forårsløg og friskhakket koriander

Prøv også And i panang-karry

Fladbrød: Opløs gæren i vand, og tilsæt sukker, salt og olie.  Ælt melet ind i blandingen, til den bliver en glat dej. Stil den til hævning i ca. 1 time. Del dejen i 12 stykker, og form hver af dem til en meget fladtrykt bolle. Læg fladbrødene på en bageplade, og lad dem hæve i 10 min. Pensl dem med et sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag brødene i ovnen i 10-12 min. ved 250 grader.
Opvarm olien i en wok, tilsæt hvidløg, ingefær, chilipasta og derefter kyllingestykkerne, og lad det stege i 5 min. Tilsæt ketchup, forårsløg og chili, og smag til med fiskesovs og sukker. Vend cashewnødderne i inden servering, og server med et drys hakkede forårsløg og fladbrød.

*Købes hos den etniske købmand eller på fx www.shopasia.dk.