Server pandekagerne med vaniljeyoghurt og bær eller en skefuld vaniljeis. Opskrift af Vibeke Lehn og foto af Maria Warnke Nørregaard/kam

Kokospandekager med vanilje-yoghurt og bær

3368

En tommelfingerregel lyder, at det er muligt at erstatte op mod 20 procent af hvedemelet i en opskrift med kokosmel, hvilket giver en fin, sød aroma til denne stak pandekager. De kan serveres med alle slags bær, en vaniljeyoghurt og evt. et godt dryp kokossirup.

Opskrift til 12-14 stk.

2 ½ dl letmælk
2 æg
120 g hvedemel
25 g kokosmel
½ tsk salt
Kokosolie, til stegning

Ved servering:
1 lille bæger græsk yoghurt (2 dl)
1 vaniljestang, kornene af
200 g blåbær (eller andre bær)
Evt. kokosblomstsirup og kokoschips

Pisk mælk og æg sammen i en skål. Pisk de 2 slags mel og salt i dejen, og lad den trække i 10 min. Bag små, tynde pandekager på en lille pande i kokosolie. Læg pandekagerne i en stak, og hold dem evt. varme i ovnen.
Pisk yoghurt med vaniljekorn, og server det til de lune pandekager med bær og evt. kokosblomstsirup og kokoschips.