Kidneybønner

121
Den bordeauxrøde kidneybønne er fast i konsistensen og har en let nøddeagtig lidt melet smag og et strejf af sødme, som dog danner god baggrund for andre mere kraftige smage.

Sæson
Fås hele året.

Læs også om Sorte kikærter

Anvendelse
kidneybønnen har fået sit navn, fordi den ligner en lille, mørkerød nyre. Den er meget brugt i det amerikanske sydstatskøkken samt i det indiske og sydamerikanske køkken, hvor man bl.a. sætter stor pris på dens høje indhold af proteiner. Kidneybønner skal lægges i blød i 10-12 timer og herefter koges i friskt, rent vand i 40-60 minutter, ellers kan de være let giftige. De er både flotte og fyldige i simreretter fx chili con carne, i pastaretter og i salater. Den mørkerøde bønne holder faconen godt og suger smag til sig fra andre råvarer, så kog dem gerne længe sammen med fx tomat, bacon, laurbærblade, chili, løg, hvidlløg og krydderier.

Opbevaring
Tørt.