Opskrift af Louisa Lorang og foto af Line Falck.

Kammuslinger a la ceviche

263

I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe fisken med masser af citron- eller limesaft, hvilket tilbereder fisken og giver den en forfriskende syrlig smag. Her er det de milde og delikate kammuslinger, som får en grundig citrusbehandling og bliver smagt til med chili, forårsløg og koriander – en nem og frisk ret, der egner sig til såvel forret som velkomstsnack med et glas bobler.

Opskrift på forret eller mellemret til 6 pers.

12 store kammuslinger
1 tsk sukker
¾ dl limesaft (ca. 2 lime)
2 spsk ekstrajomfruolivenolie
1 håndfuld koriander, plukket og hakket
1 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 rød chili uden kerner, hakket
Salt
1 julesalat, bladene plukket fra hinanden

Fjern musklerne på kammuslingerne. Skær muslingerne i tynde skiver. Rør sukker, lime og olie, til sukkeret er opløst. Vend kammuslingerne med dressingen, koriander, forårsløg og chili. Smag til med salt. Anret cevichen i bladene fra julesalaten, og server straks.