Kakifrugt

152

Sæson
August til april.

Smag
Kakifrugten har blødt sødt kød med et strejf af bitterhed, som aftager i takt med modningen. Den kan have noter i retning af daddel, abrikos og honning.

Anvendelse
Kakifrugten minder om en orange tomat, men er ikke ligeså saftig. Man går til frugten på samme måde, som man ville gøre med en tomat. Skyller den og skærer den i både, koger den med i retter eller tørrer den. Skallen kan fint spises, men er den meget sej, er det mere delikat at skrælle frugten. Kakifrugten stammer oprindeligt fra Kina og er udbredt i Asien. Den dyrkes også i USA og i Middelhavsområdet. I Israel dyrker man en fætter til kakien, som kaldes sharon-frugt. De to frugter minder meget om hinanden, og det kan være svært at kende forskel, men kakifrugten indeholder typisk lidt kerner, mens sharon-frugten er kernefri. Kakifrugt skal spises, når den er højorange og nærmest overmoden, ellers smager den bittert og kedeligt. Prøv den i frugtsalat, på ostebordet, i salater, i is eller blot som sund snack.

Opbevaring
Køligt, men smagen er bedst ved stuetemperatur.

Hvor kan den købes
Hos etniske grønthandlere eller i større supermarkeder.