Julesalat med blodappelsin, gedeost, balsamico og brøndkarse

790
En hurtig forret, der får det bedste frem i sæsonens fantastiske blodappelsiner. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Nicolai Mørk/Kam.

En oplagt forret, der kombinerer cremet gedeost med bitter julesalat, sødmefuld blodappelsin og knas fra honningristede valnødder. Hele herligheden dryppes med en sirup kogt på balsamico og blodappelsinsaft, som er ret kraftig, så vær varsom med ikke at bruge for meget.

Opskrift på forret til 8 pers.

 2 spsk + 1 spsk honning
1 dl valnødder, hakkede
4 spsk balsamico, gerne tyktflydende
1 spsk honning
3 spsk blodappelsinsaft
3 julesalathoveder, delt i blade
1 blød gederulle, ca. 100 g
3 blodappelsiner, skåret i både
Brøndkarse
Salt og peber

Varm 2 spsk honning op på en pande, og rist valnødderne forsigtigt i den, til valnødderne bliver let brune. Lad dem derefter køle ned på et stykke bagepapir. Hak nødderne groft.
Bland 1 spsk honning med balsamico og blodappelsinsaft i en gryde, og kog det igennem til en tyk dressing. Det tager ca. 5-6 min.
Fordel julesalatbådene på tallerkener, og fordel gedeosten i bådene. Fordel derefter blodappelsinerne og de hakkede valnødder, og dryp med balsamico-siruppen. Server med brødkarse og et lille drys salt og peber.