Opskrift af Ismageriets ejer Kim Tøvlesø Simonsen og foto af Nicolai Mørk / Kam.

Jordbærsorbet med geranium fra Ismageriet

518

En dansk sommerdrøm med et friskt hint af geranium. Har du ikke noget geranium, kan det fint udelades, og du kan evt. tilsætte lidt vaniljekorn i stedet.

Opskrift til 1-1 ½ l is

Sukkerlage:
6 g Melatin eller geleringspulver uden konservering fra Dr. Oetker
370 g sukker
112 g druesukker*
20 g glukose**
490 g vand

Jordbærsorbet:
400 g jordbær, friske eller frosne
100 g sukker
3,6 dl sukkerlage*
2,4 dl vand
Evt. 1 blad fra en duftgeranium, et mynteblad eller anden krydderurt**
½ citron, saften af

Prøv også Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme

Sukkerlage: Bland Melatin eller geleringspulver med sukker og druesukker. Kog glukose og vand op i en gryde, og tilsæt sukkerblandingen under konstant omrøring. Kog massen igennem, og opbevar den ved stuetemperatur – den bliver til hård gelé, hvis den kommer på køl.
Jordbærsorbet: Drys sukkeret over bærrene, og lad det stå natten over. Denne råsyltning virker smagsforstærkende, og smagen af jordbærrene bliver kraftigere. Blend jordbær, sukkerlage, vand og geraniumblad, og smag til med citron. Hæld massen gennem en sigte, og kør den på en ismaskine, evt. over flere omgange.

*Se opskrift på hyldeblomstsorbet.
**Brug enten et enkelt frisk blad, og blend det med massen, og lad derefter massen stå i 4 timer eller brug et blad, der har stået i blød i koldt vand natten over, og som ikke behøver at stå i massen i 4 timer inden brug..