Jordbærsalat med basilikumis

384
Basilikum i sorbet er en overraskende god ide, fordi krydderurten rummer en lille skarp græsagtig smag kombineret med en letparfumeret sødme. Server den til masser af friske jordbær. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Nicolai Mørk / Kam.

En yderst forfriskende dessert, hvor kombinationen af de solmodne jordbær og den friske, græsagtige basilikum spiller elegant sammen. Isen er en sorbet og meget hurtig at lave, og så kan den sagtens spises, som den er eller med en lille skefuld akaciehonning som følgeskab.

1 stort bdt basilikum
1 ½ dl vand
150 g sukker
5 økologiske lime, revet skal af + 1 dl saft af

Jordbærsalat:
500 g friske danske jordbær, hakkede
3 spsk akaciehonning
Frisk basilikum, alm., thai- eller citronbasilikum

Basilikumis: Blend basilikum til en fin pure, eller brug en morter. Kog vand og sukker op i en gryde, og lad det simre i 5 min. med limeskallen. Tag gryden af varmen, og lad det køle let ned. Rør limesaft og basilikumpure i. Lad massen stå i ca. 20 min., for at den kan tage godt med smag til sig. Hæld det gennem en si, og kør massen på ismaskinen, eller stil den i fryseren, og rør i den ca. hver ½ time under indfrysning.
Jordbærsalat: Vend jordbærrene i akaciehonning, anret dem med frisk basilikum, og basilikumis og server.