Jordbær-gazpacho

370
Hurtig, iskold og forfriskende suppe med jordbær i hovedrollen. Opskrift af Mette Helbæk og foto af Line Falck.

I denne version af den spanske klassiker får jordbærrene lov til at agere tomater i en forsommerudgave af den kolde gazpacho. Og den rolle spiller de rigtig godt! Jordbærrenes på én gang syrlighed og sødme passer fantastisk sammen med stærk chili og skarpe løg. Server suppen som en forret til fire eller som hovedret til to med et stykke brød til.

Opskrift til 4 pers.

400 g jordbær, grofthakkede
200 g agurk, skrællet og skåret i grove tern
½ skalotteløg, grofthakket
½-1 rød chili, skåret i ringe
½ rød peber, grofthakket
1 spsk æblecidereddike
1 tsk salt
½ dl olivenolie

Pynt:
Olivenolie
Jordbærskiver
Grønne urter eller skud

Kom bær og grøntsager i en blender (hold lidt chili tilbage) sammen med æblecidereddike og salt, og blend grundigt. Tilsæt til sidst olivenolien i en tynd stråle, mens du stadig blender. Smag til, om der evt. mangler lidt mere chili, salt eller eddike. Server gazpachoen iskold med dryp af olivenolie, jordbær og grønne urter på toppen.