Laksebaguette med marineret radisesalat og en mayonnaise rørt på wasabi og lime. Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen og foto af Line Falck.

Japansk laksebaguette med wasabiradisesalat

2301

Hvorfor ikke gøre den daglige frokost til en japansk fest med et kick fra wasabi, en skarp radisesalat og masser af blid og letrøget laks? Yum.

Opskrift på 4 japanske baguette

Wasabimayo:
75 g ægte mayonnaise
1-2 tsk wasabi
1/2-1 tsk limesaft
Salt, peber

Radisesalat:
1 bdt radiser
1 spsk citron eller limesaft
1 spsk mirin
2 tsk soja

Ved anretning:
Baguette
Mizunasalat eller anden salat
300 g røget laks i skiver
Løg- og rødbedespirer
½ dl wasabipeanuts
Ærteskud

Wasabimayo: Rør mayonnaise, wasabi og limesaft sammen, og smag til med salt og peber.
Radisesalat: Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Rør citronsaft, mirin og soja sammen, vend radiserne heri, og lad dem trække lidt.
Ved anretning: Flæk brødet, og smør det med wasabi-mayonnaise. Læg det sammen med mizunasalat, laks og marinerede radiser. Drys med spirer, ærteskud og wasabi-peanuts.