Italiensk linsesalat med kylling

172
Opskrift af Vibeke Lehn og foto af Kam.

En alt-i-en-salat baseret på de elegante puy-linser, som formår at holde et let knasende bid trods kogning, og så er den ellers smagt til med sprød, fintsnittet rosenkål, der giver en let bitterhed, fyldige og syrlige tomater i olie og et godt bid fra den stegte kylling. Et solidt måltid i sig selv eller med lidt friskbagt brød.

Opskrift til 4 pers.

150 g små grønne puy-linser
150-200 g rosenkål, fintsnittede
1 rødløg, snittet
½ glas ovnbagte tomater i olie, fx fra Urtekram
½ bk babyspinat
35-50 g hasselnøddekerner, ristede
1 bk kyllingeinderfilet
Salt og groftkværnet peber
Lidt oregano
Olivenolie, til stegning

Balsamico-dressing:
4 spsk kapers, velafdryppede
2-3 spsk olivenolie
2-3 spsk balsamico
Salt og peber
Evt. lidt groft brød

Prøv fx Lun fransk salat med emmenthalerchips, bacon og vagtelæg

Kog linserne efter anvisningen på pakken. Afdryp, og afkøl dem, før de blandes med alle øvrige ingredienser.
Dup kyllingekødet let med køkkenpapir, del stykkerne, og drys salt, peber og oregano på, før de steges gyldne på alle sider på en pande i olie. Tag kyllingestykkerne af panden.
Balsamico-dressing: Tryk kapersene godt af, og steg dem derefter i lidt olie på panden. Tilsæt lidt mere olie, og steg videre 1-2 min. Smag dressingen til med balsamico, salt og peber, før den blandes i salaten med kyllingestykkerne. Server salaten, evt. med lidt groft brød til.