Opskriften er udviklet af kok og madstylist Gitte Heidi Rasmussen til MAD&venner. Foto af Line Falck.

Isvafler med salte sukkerglaserede pecannødder

1300

Isen er lavet med aromatisk ahornsirup og cremet fløde, mens pecannødderne (eller andre nødder, du lige har ved hånden) bliver knasende i rørsukkersirup.

Opskrift på ca. 6-8 store vafler

2 æggeblommer, past.
3 æg, past.
75 g ahornsirup
100 g farin
2 spsk rørsukkersirup*
2 spsk sukker
100 g saltede pecannødder eller almindelige**
1/2 l piskefløde

Pisk æggeblommer, æg, ahornsirup og farin luftigt og cremet over vandbad, og sæt det til afkøling. Smelt rørsukkersirup og sukker på en pande, og vend pecannødderne i karamelmassen. Hvis du bruger almindelige pecannødder, skal de drysses med en anelse flagesalt. Spred nødderne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Pisk fløden til flødeskum. Hak 2/3 af nødderne, og vend dem i æggecremen sammen med flødeskummet. Kom iscremen i en bøtte, og sæt den i fryseren ca. 4 timer, til den er frosset. Rør evt. forsigtigt i isen et par gange under indfrysningen. Dyp evt. isvaflerne i smeltet mørk chokolade. Kugl isen op, og kom den i vaflerne, drys med resten af de glaserede pecannødder, og server.