Isvafler med salte sukkerglaserede pecannødder

987
Opskriften er udviklet af kok og madstylist Gitte Heidi Rasmussen til MAD&venner. Foto af Line Falck.

Isen er lavet med aromatisk ahornsirup og cremet fløde, mens pecannødderne (eller andre nødder, du lige har ved hånden) bliver knasende i rørsukkersirup.

Opskrift på ca. 6-8 store vafler

2 æggeblommer, past.
3 æg, past.
75 g ahornsirup
100 g farin
2 spsk rørsukkersirup*
2 spsk sukker
100 g saltede pecannødder eller almindelige**
1/2 l piskefløde

Pisk æggeblommer, æg, ahornsirup og farin luftigt og cremet over vandbad, og sæt det til afkøling. Smelt rørsukkersirup og sukker på en pande, og vend pecannødderne i karamelmassen. Hvis du bruger almindelige pecannødder, skal de drysses med en anelse flagesalt. Spred nødderne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Pisk fløden til flødeskum. Hak 2/3 af nødderne, og vend dem i æggecremen sammen med flødeskummet. Kom iscremen i en bøtte, og sæt den i fryseren ca. 4 timer, til den er frosset. Rør evt. forsigtigt i isen et par gange under indfrysningen. Dyp evt. isvaflerne i smeltet mørk chokolade. Kugl isen op, og kom den i vaflerne, drys med resten af de glaserede pecannødder, og server.