Denne opskrift er udviklet af kok og madstylist Gitte Heidi Rasmussen til MAD&venner og foto af Line Falck.

Iste med lime, citrongræs og grøn te

1546

Lime er det skarpeste medlem af citrusfamilien med en let undertone af eucalyptus, og begge dele er i særklasse forfriskende. Citrongræs giver også en citron-parfumeret smag, mens den grønne te er en kraftig umami (den femte smag), som har den egenskab at fremhæve de andre smage.

Opskrift til 4-6 glas

1 tsk grøn te, i løs vægt eller 1 tepose
1 lime, skåret i skiver
2-3 stilke citrongræs, flækket på langs
1 dl sukker
1 l vand, kogende

Kom te, limeskiver, citrongræs og sukker i en kande eller et stort syltetøjsglas. Hæld kogende vand over, og rør, til sukkeret er opløst. Lad det trække til næste dag i køleskabet. Si isteen, og server med knust is og måske en skive lime.

Tip. Isteen holder sig fint et par dage i køleskabet.