Iste med ingefær og mynte

2495
Mynte og ingefær passer dejligt sammen og er skønt til sommer, men faktisk hele året. Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen og foto af Line Falck.

De fleste typer ingefær har et hint af citron i smagen, og det pepper den aromatiske og let bitre ingefærsmag dejligt op. Med lidt frisk mynte og lidt sukker bliver der en skøn balance mellem det søde, bitre og friske i denne iste, som lige skal stå på køl natten over for at få den optimale smag.

Opskrift til 4-6 glas

1 dl sukker
50 g ingefær, skåret i skiver
1 håndfuld friske mynteblade
1 l vand, kogende

Kom sukker, ingefær og mynteblade i en kande. Hæld kogende vand over, og rør, til sukkeret er opløst. Lad det trække til næste dag i køleskabet. Si ingefær og mynteblade fra, og server med knust is samt en lille frisk myntekvist.

Tip. Isteen holder sig fint et par dage i køleskabet.