Insalata caprese med grillede peberfrugter, pinjekerner og ramsløgsdressing

443
Dejlig forret med små mozzarellakugler, grillede peberfrugter og en dressing på hvidløg, olivenolie og ramsløg (som kan erstattes af fx basilikum eller purløg). Opskrift af Ida Bruzzone Bjørnstrøm og Giulia Bellesso Noes. Foto af Stine Christiansen / Skovdal Nordic.

Den klassiske capresesalat stammer fra øen Capri og består i al sin enkelthed af skiver af tomat og mozzarella. Her i en udvidet version med grillede peberfrugter, pinjekerner og masser af små mozzarellakugler samt en dressing af chili, hvidløg og ramsløg.

Forret til 4 pers.

1 rød peberfrugt, halveret og udkernet
1 gul peberfrugt, halveret og udkernet

Dressing:
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
1 rød chili, finthakket
3-4 stængler ramsløg, finthakkede*
Salt og peber
½ bk rucola
1 ps små mozzarellakugler eller 2 store mozzarellaer
1 lille pose pinjekerner, ristede

Grill peberfrugterne med skindsiden opad i ovnen, til skindet er branket. Lad dem køle let af, inden skrællen pilles af.
Dressing: Bland alle ingredienser til dressingen, og smag til med salt og peber.
Læg de grillede peberfrugter i marinaden, og lad dem trække ½ time. Anret peberfrugterne på rucolaen, og fordel mozzarellakuglerne. Dryp resten af dressingen over salaten, drys pinjekernerne over, og server.

* Hvis du ikke har ramsløg, kan du erstatte det med fx basilikum eller en hvilken som helst anden krydderurt i sæson.