Ingefærdampet fisk med knas

400
Opskrift af Maria Faarvang og foto af Peter Kam.

Fisk pakket ”en papilotte” i bagepapir er en taknemmelig måde at tilberede på, for det går ultrastærkt, og fisken kan krydres med præcis de krydderurter og grøntsager, der lige er ved hånden. Her er det masser af ingefær, koriander, sesamfrø og soja, som giver et asiatisk præg og en liflig duft, når pakkerne åbnes ved bordet.

Opskrift til 4 pers.

4 fiskefiletter, fx multe, sej eller torsk (800 g i alt)
Salt og peber
3 spsk ingefær, revet
4 forårsløg, hakkede
1 bdt koriander, hakket
3 spsk sesamfrø
2-3 spsk soja
2 spsk jordnøddeolie
1 spsk sesamolie
Salt og peber

Dip:
2 dl creme fraiche 18 %
1 citron, saften af
1 spsk sambal oelek
Salt og peber
Evt. lidt sukker

Ved servering:
Peanuts, hakkede
Koriander
Jasminris, kogte

Prøv fx Tortilla med sprød chili-lime-fisk, mango og coleslaw

Drys fisken godt med salt og peber, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir, som er stort nok til at blive viklet om fisken og lukket med snor i enderne. Fordel resten af ingredienserne ligeligt mellem de fire stykker fisk, og luk pakkerne grundigt sammen evt. ved at binde snor om enderne, så dampen ikke kan slippe ud (du kan bruge stanniol i stedet). Bag pakkerne i ovnen ved 190 grader i 15 min.
Dip: Rør alle ingredienser sammen, og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Ved servering: Åbn pakkerne ved bordet, så den dejlige duft fra dem kommer alle til gode. Drys med peanuts og koriander, og server med en god portion jasminris.