Isen ligger på lagkagebunde og er omkranset af marengs. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Kam.

Indbagt is med jordbær og pistacienødder

144

En gammel klassiker, som også kaldes Baked Alaska. Den kan laves på grillen eller i ovnen, som det lige passer. Denne version er lavet med vaniljeis, men du kan bruge alle slags is – også sorbet – efter smag.

Opskrift til 6-8 pers.

7 pasteuriserede æggehvider
300 g flormelis
1 vaniljestang, kornene af
2 lagkagebunde
1 l god vaniljeis
1 pk jordbær, skåret i halve.
100 g usaltede pistacienødder

Prøv også Gammeldags jordbæris

Pisk æggehviderne luftige, og tilsæt derefter flormelis og vanillekorn. Pisk godt og grundigt i ca. 5 min., til det er blevet en tyk masse.
Læg de to lagkagebunde oven på hinanden på en plade, der kan komme på grillen eller i ovnen, alt efter om desserten skal grilles eller bages. Læg vanilleisen på lagkagebundene. Skær en kløft ned i toppen af vanilleisen, og fyld den med jordbær. Fordel marengsen over isen med en dejskraber, og sørg for, at marengsen slutter til, så isen er helt dækket. Kom desserten i grillen eller i ovnen under grillvarme, og giv den ca. 5-10 min., til den er blevet lysebrun på toppen. Hold konstant øje med den, så den ikke brænder på. Server den med det samme med flere jordbær og pistacienødder.