Opskriften er udviklet af Ismageriets ejer Kim Tøvlesø Simonsen. Foto Nicolai Mørk / Kam.

Hyldeblomstsorbet fra Ismageriet

586

I grøftekanter, haver og parker i hele landet vokser hyldeblomsterne, og de er lige til at plukke og trylle om til sirupper eller sommerfrisk saft, men de også herligt forfriskende i en is. Denne opskrift er fra det populære Ismageriet på Amager og i Søborg.

Opskrift til 1-1 ½ l is

Sukkerlage:
6 g Melatin eller geleringspulver uden konservering fra Dr. Oetker
370 g sukker
112 g druesukker*
20 g glukose**
490 g vand

Sorbet:
2 ¼ dl hyldeblomstsaft, gerne hjemmelavet
4 dl sukkerlage
3 ¾ dl vand
2 citroner, økologiske, saften af

Sukkerlage: Bland Melatin eller geleringspulver med sukker og druesukker. Kog glukose og vand op i en gryde, og tilsæt sukkerblandingen under konstant omrøring. Kog massen igennem, og opbevar den ved stuetemperatur – den bliver til hård gelé, hvis den kommer på køl.
Sorbet: Blend hyldeblomstsaft, sukkerlage, vand og citronsaft, og kør det på en ismaskine, evt. over flere omgange.

*Kan købes hos fx www.specialkoebmanden.dk.
**Kan købes i Matas eller på fx www.maltbazaren.dk.