Hvidløgs- og svampesuppe med sprøde tortillaer

408
Foto af Kam.

Cremet suppe med en dyb smag af svampe og hvidløg. Den serveres med sprødbagte tortillaer, men kan også sagtens serveres med andre slags brød.

Opskrift til 4 pers.

25 g smør
15-20 fed hvidløg, grofthakkede
250 g champignon, grofthakkede
1 l bouillon, kalve-, hønse- eller grøntsagsbouillon
Salt og peber
1 lille kvist timian eller merian
1 ½ dl piskefløde
2 tsk maizena
1-2 spsk merian eller purløg, hakket
Drys af hakkede krydderurter, gerne tørrede
3-4 tortillaer
3-4 spsk cremefraiche
Drys af hakkede krydderurter, gerne tørrede

Prøv også Hvidløgssuppe med bagte hvidløg

Smelt smørret, og steg hvidløgene ved svag varme i 5-8 min., så de ikke bliver brune. Kom svampene i, og rør, til de er skrumpet ind og har afgivet væde. Kom bouillonen i sammen med lidt salt og peber og en kvist timian eller merian. Bring suppen i kog, og lad den koge i 15 min. Blend den, og si den tilbage i gryden, eller mas den gennem en sigte. Rør piskefløde og maizena sammen, og pisk det i. Kog suppen godt igennem, og smag den til. Drys de hakkede krydderurter i lige til sidst.
Læg tortillaerne på en plade med bagepapir, og skær dem i 6 stykker. Smør lidt cremefraiche på hver. Drys med krydderurter, og bag dem i 5-6 min. i ovnen ved 225 grader. Server de varme tortillaer til suppen.