Opskrift af Maria Faarvang og foto af Peter Kam.

Hvid chokolademousse med ingefær- og blåbærsauce

246

Hvid chokolade kan være en meget sød oplevelse, men serveret med en frisk og lidt kras ingefær- og blåbærsauce vejes det søde godt op. Server gerne med et chokoladebrud af hvid chokolade, citronskal og mandler for at give retten lidt bid.

Opskrift til 8 pers.

Chokolademousse:
150 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
4 æggeblommer
3 spsk flormelis
1 vanillestang, kornene af
1 citron, økologisk, revet skal af

Hvidt chokoladebrud:
200 g hvid chokolade
50 g mandler, hakkede
½ citron, økologisk, revet skal af

Ingefær-blåbærsauce:
150 g frosne blåbær
2 spsk sukker
1 spsk ingefær, revet
1 citron, saften af

Prøv også Chokolademousse

Chokolademousse: Smelt chokoladen over vandbad, og lad det afkøle let. Pisk imens fløden til en let skum i en skål. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og skummende i en anden skål. Fold chokoladen i fløden, og vend den derefter i æggeblommemassen med vanillekorn og citronskal i. Fordel massen i serveringsskåle, og sæt dem på køl i et par timer inden servering.
Hvidt chokoladebrud: Smelt chokoladen over vandbad. Rør mandler og citronskal i, og kom massen i en form beklædt med bagepapir, og lad det stå køligt i et par timer, til massen er helt stivnet.
Ingefær-blåbærsauce: Kom bærrene i en blender, og blend dem til en pure. Hæld den i en skål, og tilsæt sukker, ingefær- og citronsaft, og rør, til sukkeret er opløst.
Ved servering: Server chokolademoussen med blåbærsauce og stykker af det hvide chokoladebrud.