Opskrift af Louisa Lorang og foto af Line Falck.

Hummer, skorzonercreme og brunet smør

200

Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i en skaldyrsfest. De passer rigtig godt sammen med den søde, milde og aromatiske hummersmag, som også bliver fremhævet og frisket op af anissmagen fra fennikelsalaten. I det hele taget er anis i alle former fremragende til skaldyr – både i bisque, mayo og i salater.

Opskrift på mellemret til 6 pers.

Skorzonercreme:
1 ½ kg skorzonerrødder
1 citron, saften af
1 spsk mel
Salt
30 g smør

Fennikelsalat:
2 citroner
Ca. 1 ½ spsk honning, flydende
2 fennikler
Salt

Hummer og smør:
Dildstilke
1 spsk salt
1 spsk sukker
Rigeligt vand, kogende og saltet
3 hummere a 700-800 g pr. stk.
125 g smør

Ved servering:
Evt. brød

Prøv også Hummer med blomkålspure og brunet smør

Skorzonercreme: Skræl skorzonerrødderne, og læg dem i en skål med koldt vand tilsat saft af 1 citron, så de ikke bliver brune, imens du ordner dem. Skær dem i grove stykker, og kom dem i en gryde med vand og 1 spsk mel. Kog dem helt møre, det tager ca. 25 min. Hæld vandet fra, og blend rødderne med smør. Smag til med salt. Lun evt. pureen lige inden servering.
Fennikelsalat: Skær skallen af citronerne, så alt det hvide kommer med. Skær citronenerne i fileter hen over en skål, så saften ikke går til spilde. Rør citronsaften med honning, skær fenniklerne i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern, og vend dem i dressingen sammen med citronfileterne. Smag til med salt.
Hummer og smør: Kom dildstilke, salt og sukker i en meget stor gryde med spilkogende vand. Frys evt. hummeren i en time, inden du koger den, så går den i dvale. Kog hummerene i det spilkogende vand i 8-9 min. hver. Evt. ad flere gange, hvis gryden ikke er så stor. Lad dem trække i gryden i kogevandet. Pil skallen af hummerne, bevar kødet i så store stykker som muligt. Brun imens smørret ved lav varme, til det er let gyldent og dufter af nødder.
Ved servering: Anret varm skorzonercreme på 6 varme tallerkner. Fordel hummeren, og top med en smule brunet smør og lidt fennikelsalat. Server straks, gerne med brød til.